Log: Heading Out

Heading Out, “Görsel roman” olup, bir Sürüş simülasyonu/Sürüş hikayesi türünde tanıtılmıştır. Bu incelemenin amacı, oyunun aslında ne olduğunu herkese anlatmaktır, oyuna veya geliştiricisine saygısızlık etmek istemiyorum. Bu oyunu satın almadan önce, ilk 15-30 dakika oynanışını izlemek için bir video/akış izlemenizi tavsiye ederim.

Gerçekten ilginç ve harika bir oyun; mükemmel seslendirme, sanat stili, hikaye ve sürüş hissi güzel. Ancak, bir sorun var. Oyun, mağaza sayfasının sizi düşündürdüğü gibi bir oyun olmayabilir; bu oyun aslında çoğunlukla bir ‘görsel roman’ ve videolarda ve ekran görüntülerinde görülen sürüş veya yarışma kısmıyla çok daha az ilgisi var. Ayrıca tanım, şimdi yalnızca baktığımda, belirsiz görünüyor. Mağaza sayfası, aslında çoğunlukla haritaya bakarak simgenizin üzerinde yolculuk ettiğini izlediğinizi ve sadece belirli olay işaretçilerine ulaştığınızda sürüş/yarişa geçiş yaptığınızı belirtmiyor. Haritada belirli olay işaretçilerine ulaştığınızda yalnızca 2-4 dakika sürüş/yarişa geçiş yapıyorsunuz. Şahsen, A’dan B’ye hızla gidip trafik arasında zikzak yaparak yol almayı, radyo dinlemeyi, diğer sürücülerle yarışmayı, insanlar, dükkanlar ve kasabalar arasında durakları bulmayı, videolar, ekran görüntüleri ve tanımın düşündürdüğü gibi bir oyun bekliyordum. Bu oyunu bir sürüş yolculuğu oyunu olarak tavsiye edemem, ama eğer iyi bir hikaye anlatımı ve ara sıra biraz sürüş oynanışı hoşunuza gidiyorsa, bu oyun sizin için olabilir.

Oyunun fiyatı ilginizi çekiyorsa 20 dolara değer. Benzersiz stilize grafiklere sahip. Kontrol düzeni gerçekten iyi çalışıyor. Mükemmel yapılmış sinematikler var. Sınırlı sürüş bölümlerinde pürüzsüz arcade tarzı sürüş fiziği var. Videolar, ekran görüntüleri ve tanım, ana oynanışın ne olduğu konusunda yanıltıcı. Sınırda yanlış reklam denilebilir. Olay fazına girildiğinde lag spike’ları ve/veya çökme yaşanabilir. Özellikle IntelARC kullanıcıları için izole bir sorun olabilir. ROG Ally / Steam deck elde taşınır cihazlarda iyi çalışmayabilir. Diğer incelemelerde düşük FPS ve takılma bildirilmiş. Şahsen bu oyundan zevk almadım. Hikayenin arkasında biraz oynanış beklerdim, bir düğmeye basılı tutup bir çizginin ilerlemesini izlemek yerine. Bu eksiklik kişisel zevk meselesidir ve genel puanı etkilemez. Puanım 1.5/10 ve bu haliyle tavsiye etmiyorum. Potansiyel puan 9.5/10 ve doğru tanıtım yapılırsa tavsiye edilebilir.